lunes, 1 de marzo de 2021

Nuria Pradas i Anna Vilar seran les protagonistes de les trobades del mes de març


Els alumnes de 1r i 2n d’ESO i de 3r i 4t d’ESO de Vilanova i la Geltrú assistiran a l’Auditori Eduard Toldrà a les trobades amb les escriptores Núria Pradas i Anna Vilar respectivament.


L’escriptora Núria Pradas i la seva obra ‘Ella’ (Bambú) serà la protagonista de la trobada que tindrà lloc el dimarts 2 de març, en dos torns, a l’Auditori Eduard Toldrà i en ella prendran part els més de 200 alumnes i lectors de 1r i 2n d'ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen voluntàriament en el Premi Menjallibres. 


Dimarts 9 de març serà el torn de l’Anna Vilar i la seva novel·la ‘Tot plegat semblava una broma’ (Animallibres). La trobada es celebrarà igualment a l’Auditori Eduard Toldrà, també en dos torns, i en aquest cas prendran part uns 200 alumnes de 3r i 4t d'ESO que prenen part al Premi. Es tracta d’una nova línia de treball, doncs fins ara només s’havia adreçat als estudiants de 1r i 2n d’ESO. 


L’organització del Premi (la regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals, i l’Institut Municipal d’Educació i Treball) valora molt positivament la resposta que hi ha hagut per part d’alumnes i centres tenint en compte el context complicat en el que ens trobem. En aquest sentit destacar els esforços organitzatius per tal de garantir totes les mesures necessàries tant a efectes d’higiene com de seguretat en el context de la pandèmia provocada pel Covid19. 

 

Les altres lectures finalistes d’aquesta edició del Premi són les següents: 


1r i 2n d’ESO
Kambirí (Estrella Polar) de Lluís Prats
Hores salvatges (Tàndem) de Jordi Sierra i Fabra 


3r i 4t d’ESO
Prop de les bombes (Cruïlla) d’Emili Bayo
El efecto Frankenstein (Edebé) d’Èlia Barceló 


El projecte 'Premi Menjallibres', que aquest curs arriba a la quarta edició, va ser guardonat l’any 2019 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el premi Teresa Rovira a la millor innovació a les biblioteques públiques. Aquest reconeixement distingeix la tasca que realitzen les biblioteques públiques com a agents culturals en la dinamització i promoció de la lectura i la cultura. En aquest sentit, el Premi Menjallibres té per objectiu fomentar la lectura entre els joves d'ESO, que participen voluntàriament en el projecte a través dels centres educatius de la ciutat.