jueves, 8 de abril de 2021

Elia Barceló i el seu llibre “El efecto Frankenstein”, obra guanyadora del Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2020 i el Premi Edebé de literatura juvenil 2019, protagonistes de la darrera trobada del Premi Menjallibres


L’escriptora Elia Barceló i la seva obra ‘El efecto Frankenstein’ (Edebé) serà la protagonista de la darrera trobada d’aquest cicle que tindrà lloc el dilluns 12 d’abril, en dos torns, a l’Auditori Eduard Toldrà. En ella prendran part els més de 200 alumnes i lectors de 3r i 4t d'ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen voluntàriament en el Premi Menjallibres. 

 

 “Com si es tractés d’Alícia caient pel cau, Nora viatja a la fi del segle XVIII. Allà haurà de disfressar-se d’home i també de senyoreta; adaptar-se a les vestimentes i els costums de l’època per ajudar el seu amic Max a solucionar un problema amb la criatura que el seu irresponsable amic Víctor ha creat i abandonat al seu laboratori.El efecto Frankenstein obre un eix de diàleg entre dues èpoques i ens fa reflexionar sobre la desigualtat de gènere tant a nivell professional com social. Així mateix, com en l’obra de Shelley, també reitera l’obligació moral de complir amb les responsabilitats i conseqüències de les nostres accions. 

 

El llibre, a més del Premi Edebé de Literatura Juvenil, ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2020 que atorga pel Ministeri de Cultura. 

 

Elia Barceló (Alacant, 1957) va estudiar Filologia Hispànica i Anglogermànica. Viu en Innsbruck (Àustria), en la universitat de la qual imparteix classes de literatura espanyola i composició. Així mateix, combina aquest treball amb una primerenca vocació literària. És autora de novel·les per a adults i joves i els seus llibres han estat traduïts a més de deu llengües diferents. 

 

Les seves novel·les El cas de l'artista cruel i Cordeluna van ser guardonades amb el Premi Edebé de Literatura Juvenil. En aquesta mateixa editorial també ha publicat El cas del crim de l'òpera i Cavallers de Malta. El 2020 ha rebut el Premi Nacional de Literatura Infantil y Juvenil. 

 

Les altres lectures finalistes d’aquesta edició en la línia de 3r i 4t d’ESO són les següents: 

 

Un cop passada aquesta trobada s’obrirà el termini per què els alumnes votin la lectura que més els hi ha agradat i que serà la mereixedora del Premi Menjallibres 2021. El premi es lliurarà a finals de maig en un acte que tindrà lloc al mateix Auditori Eduard Toldrà. 

 

L’organització del Premi (la regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals, i l’Institut Municipal d’Educació i Treball) valora molt positivament la resposta que hi ha hagut per part d’alumnes i centres tenint en compte el context complicat en el que ens trobem. En aquest sentit destacar els esforços organitzatius per tal de garantir totes les mesures necessàries tant a efectes d’higiene com de seguretat en el context de la pandèmia provocada pel Covid19. 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario