viernes, 23 de octubre de 2020

El efecto Frankestein, d'Elia Barceló


El efecto Frankestein

Elia Barceló

Editorial: Edebé


Com si es tractara d’Alícia caient pel cau, Nora viatja a la fi del segle XVIII. Allí haurà de disfressar-se d’home i també de senyoreta; adaptar-se a les vestimentes i els costums de l’època per ajudar el seu amic Max a solucionar el problema amb la criatura que el seu irresponsable amic Víctor ha creat i abandonat al seu laboratori. 

L’efecte Frankenstein obre un eix de diàleg entre dues èpoques i ens fa reflexionar sobre la desigualtat de gènere tant a nivell professional com social. Així mateix, com en l’obra de Shelley, també reitera l’obligació moral de complir amb les responsabilitats i conseqüències de les nostres accions.

L'autora

Elia Barceló (Alacant, 1957) va estudiar Filologia Hispànica i Anglogermànica. Viu en Innsbruck (Àustria), impartint classes de literatura espanyola i composició a la universitat. Així mateix, combina aquest treball amb una primerenca vocació literària. 

És autora de novel·les per a adults i joves. Els seus llibres han estat traduïts a més de deu llengües diferents. Les seves novel·les El cas de l'artista cruel i Cordeluna van ser guardonades amb el Premi Edebé de Literatura Juvenil. En aquesta mateixa editorial també ha publicat El cas del crim de l'òpera i Cavallers de Malta. El 2020 ha rebut el Premi Nacional de Literatura Infantil y Juvenil.