viernes, 19 de junio de 2020

"Juno", de Laia Aguilar, guanyador del Premi Menjallibres


325 estudiants de 1r i 2n d'ESO han participat en la segona d'aquest concurs que té l’objectiu de fomentar l'hàbit lector entre els joves estudiants de Vilanova i la Geltrú i promoure la seva participació en activitats culturals.

“Juno”, de l’escriptora Laia Aguilar i editat per Fanbooks, ha estat la lectura guanyadora del Premi Menjallibres 2019/2020. L'objectiu d’aquest premi és fomentar la cultura i la lectura entre els joves i promoure la seva participació en activitats culturals.

L’edició d’enguany ha estat marcada per la pandèmia del Covid19 i el conseqüent confinament que ha afectat a la darrera trobada del cicle, amb l’escriptor Fernando Lalana, i a l’acte de lliurament de premis que tradicionalment se celebra a l'Auditori Eduard Toldrà. Ambdós actes s’han hagut de fer virtualment per poder tancar l’edició amb la màxima “normalitat” possible.

Les votacions dels alumnes participants, realitzades durant el maig, han decidit amb el 49% dels vots que la lectura guanyadora hagi estat “Juno” de Laia Aguilar, que va competir amb els altres dos finalistes: “Rut sense hac” (Columna) de Muriel Villanueva i “Tú, sucia rata” (Edebé) de Fernando Lalana.

Paral·lelament s’ha celebrat el Concurs de Booktrailers dels tres llibres finalistes. En aquesta complicada edició s’han presentat cinc vídeos realitzats per un total de tretze alumnes, que han rebut premis dels patrocinadors del projecte: el Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril i Rodalies Renfe, Spring Projeccions (responsable de la programació de cinema del Círcol Catòlic) i la plataforma FilminCat.

El jurat, format per Lluismiquel Quintana (director de l’EMAID), Mireia Ferré (membre de la Junta del Cineclub Sala 1) i Jaume Felipe (director de la biblioteca de Sant Pere de Riudebitlles i especialista en cinema), ha decidit que els guanyadors del premi del Concurs de Booktrailers siguin Marc Brusis, Biel Moreno, Martí Raventós i Gerard Velasco de l’Escola El Cim, que s’ha emportat un premi especial per haver estat el centre que ha presentat el millor vídeo.

Tot i la complexitat que ha suposat realitzar aquesta edició, l’organització ja treballa en el Premi Menjallibres 2020/21. Una edició molt rellevant doncs es duplicaran les línies proposades i a la que ja s’està adreçant a estudiants de 1r i 2n d’ESO s’afegirà una nova línia adreçada als alumnes de 3r i 4t d’ESO, amb la qual cosa molts més alumnes podran gaudir d’aquest projecte tan ben valorat.

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques) que es va posar en marxa el curs 2017-2018 i que té per objectiu fomentar la lectura entre els alumnes de 1r i 2n d'ESO dels centres de Vilanova i la Geltrú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario