lunes, 19 de octubre de 2020

Ella, de Núria Pradas


Ella

Núria Pradas Andreu

Editorial: Bambú

En Joel Traver era considerat la jove promesa del periodisme d'investigació, però l'ambició desmesurada va acabar de cop amb les seves aspiracions. Ara, convertit en un maniàtic de la dieta, arrossega el seu fracàs per les tertúlies televisives. Sembla que res hagi de canviar en el seu futur professional. Però, aleshores, apareix ella i li diu que sap d'un cas que requereix un bon investigador: el candidat a l'alcaldia de Barcelona és un assassí. Què farà en Joel Traver?

L'autora

Núria Pradas (Barcelona, 1954) va ser escrivint obres de teatre com es va endinsar en el món de la literatura. Va publicar el seu primer llibre, Sol d’hivern, l’any 1995, i iniciava així la seva tasca literària en el món de la literatura infantil i juvenil. Des d’aleshores no ha parat de publicar, des de llibres adreçats als més petits i relats per a adolescents fins a novel·les d’ambientació històrica destinades al públic adult. 


El Premi Carlemany, que li va ser atorgat l’any 2012 per l’obra Sota el mateix cel, li va obrir les portes de la narrativa per a adults. La seva primera novel·la en aquesta nova etapa va ser La noia de la biblioteca (2014). La van seguir Somnis a mida (2015), traduïda a més de vuit llengües i amb més de 20.000 exemplars venuts a Alemanya, i L’aroma del temps (2017).