viernes, 4 de junio de 2021

Acte d'entrega dels Premis Menjallibres 2021

L'alumnat de secundària que ha participat al Premi Menjallibre 2021 ha triat el llibre Hores salvatges, de Jordi Sierra i Fabra, com a guanyador de 1r i 2n d’ESO, i L’efecte Frankenstein, d’Elia Barceló, com a guanyador de 3r i 4t d’ESO

 

L’Auditori Eduard Toldrà va acollir el dimecres 26 els dos actes de lliurament a les obres guanyadores del Premi Menjallibres 2021. Enguany ha estat la primera edició en que s’han diferenciat dues línies d’aquest projecte: una per alumnat de 1r i 2n d’ESO i una altra per 3r i 4t d’ESO. 

 

Hores salvatges, de Jordi Sierra i Fabra (editat per Tàndem) ha estat l’obra més votada per l'alumnat participant de 1r i 2n d’ESO dels centres de Vilanova i la Geltrú. Els altres dos finalistes d’aquesta categoria varen ser Ella, de Núria Pradas (Bambú), i Kambirí, de Lluís Prats (Estrella Polar). 

 

Per la seva banda, l'alumnat participant de 3r i 4t d’ESO han votat com obra guanyadora L’efecte Frankenstein, de l’escriptora Elia Barceló (Edebé). En aquest cas els altres finalistes varen ser Prop de les bombes, d’Emili Bayo (Cruïlla), i Tot plegat semblava una broma, d’Anna Vilar (Animallibres). 

 

Les autores i autors participants han visitat Vilanova i la Geltrú durant el curs per fer un intercanvi d'impressions amb l'alumnat, i durant el mes d'abril va ser quan s'ha pogut votar la lectura que més ha agradat. L'objectiu d’aquest premi és fomentar la cultura i la lectura entre el jovent i promoure la seva participació en activitats culturals. 

 

Les trobades també han servit per lliurar els premis a les candidatures participants al Concurs de booktràilers. S'han presentat 7 vídeos realitzats per un total de 26 alumnes, que han rebut diferents premis de les entitats i empreses col·laboradores amb el Premi Menjallibres: el Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril i Rodalies Renfe, Spring Projeccions (responsables de la programació de cinema del Círcol Catòlic) i la plataforma FilminCat. 

 

Aquesta edició del Premi Menjallibres manté la valoració positiva de les anteriors, una iniciativa molt ben rebuda per part dels centres educatius i del seu alumnat que ha superat els 400 nois i noies participants. No es pot oblidar, a més, les dificultats que ha plantejat aquest curs la pandèmia del Covid19.

 

Àlbum de fotos de l'entrega del premi de 1r i 2n d’ESO 
Àlbum de fotos de l'entrega del premi de 3r i 4t d’ESO

No hay comentarios:

Publicar un comentario