jueves, 1 de junio de 2023

Elisenda Roca i Eloy Moreno guanyadors dels Premis Menjallibres 2023


L'Auditori Eduard Toldrà ha acollit l'acte de lliurament de la sisena edició del Premi Menjallibres 2023. Una iniciativa del  Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques, que té com a objectiu fomentar la lectura i els hàbits lectors entre els alumnes de 1r a 4t d'ESO dels centres de Vilanova i la Geltrú, així com el fet de promoure la seva participació en activitats culturals.
Ànima negra, de l'escriptora Elisenda Roca, ha estat l'obra més votada pels alumnes participants de 1r i 2n d'ESO. Els finalistes d'aquesta categoria han estat Les aventures d'un flautista anomenat Tris Tras d'Iban Barrenetxea Nórdica i Vint-i-set dinosaures de Teresa Muñoz.
Pel que fa a la categoria corresponent a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, el premi ha estat per l'escriptor Eloy Moreno amb el seu llibre DiferenteL'assassina de Venècia del Pol Castellanos i Archie, el noi que parlava amb els elefants de Lluís Prats, han estat els dos títols finalistes.

Una de les singularitats i atractius del Premi Menjallibres és la possibilitat que, durant el curs, l'alumnat pugui conèixer i compartir impressions sobre les lectures amb els mateixos autors i autores, abans de votar l'obra que més els hi ha agradat.
Enguany han participat tres-cents vint-i-cinc alumnes de 1r i 2n d'ESO, i gairebé tres-cents de 3r i 4t d'ESO. Sent, una vegada més, una iniciativa molt ben valorada per part de l'alumnat, centres educatius, escriptors, escriptores i editorials.
Les trobades també han servit per lliurar els premis als participants del Concurs de booktràilers, que en aquesta edició ha rebut fins a divuit vídeos, realitzats per quaranta-nous alumnes. Els millors han rebut premis gràcies als col·laboradors del projecte: editorial Bambú, FilminCat, Museu del Ferrocarril, Scaparium i Spring Projeccions

No hay comentarios:

Publicar un comentario