miércoles, 13 de julio de 2022

"El cercle escarlata", de César Mallorquí, i "Nascuts per ser breus", de Toni Mata, guanyadors del Premi Menjallibres 2022


L'Auditori Eduard Toldrà va acollir l'acte de lliurament del Premi Menjallibres 2022, en una edició marcada per la tornada a la normalitat i el retorn a la presencialitat en les trobades entre l'alumnat i els autors i autores participants. 

Aquesta edició del Premi Menjallibres manté la valoració positiva de les anteriors, recuperant la participació prèvia a la Covid-19. En total, hi han pres part 325 alumnes de 1r i 2n d'ESO i gairebé 300 de 3r i 4t d'ESO, dels centres educatius de la ciutat. 

El Cercle Escarlata, de César Mallorquí (Edebé), ha estat l'obra més votada per part l'alumnat de 1r i 2n d'ESO. Els altres dos finalistes d'aquesta categoria han estat La Marca del Lleó, de Núria Pradas i Glòria Sabaté (Fanbooks), i El famosíssim catàleg de Walker & Dawn, de Davide Morosinotto (Viena Edicions). 

D'altra banda, l'obra escollida com a guanyadora per part de l'alumnat de 3r i 4t d'ESO ha estat Nascuts per ser breus, de l'escriptor Toni Mata (La Galera). Els altres dos títols finalistes han estat Digueu-me Ju, de la Muriel Villanueva (La Galera), i Sense codi de barres, de Ruth Tormo (Fanbooks).

Una de les singularitats del projecte és la possibilitat que, durant el curs, l'alumnat que hi participa es pugui trobar de manera presencial amb els autors i autores dels títols que opten al premi. Gràcies a aquestes trobades s'estableix un intercanvi d'impressions amb els escriptors i escriptores, fet que enriqueix i aporta valor a les opinions que l'alumnat té de l'obra, per després escollir la que considera com a millor. 

Les trobades, totes elles a l'Auditori Eduard Toldrà, també han servit per lliurar els premis als participants al Concurs de booktràilers. S'hi han presentat set vídeos realitzats per 23 alumnes, que han rebut premis dels col·laboradors amb el projecte: el Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril i Rodalies Renfe, Spring Projeccions (responsables de la programació de cinema del Círcol Catòlic) i la plataforma FilminCat.


El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques), amb la voluntat de fomentar la lectura i els hàbits lectors entre els alumnes de 1r a 4t d'ESO dels centres de Vilanova i la Geltrú, i la seva participació en l'activitat cultural.

No hay comentarios:

Publicar un comentario