lunes, 19 de octubre de 2020

Kambirí, de Lluís Prats


Kambirí

Lluís Prats Martínez

Editorial: Estrella Polar

La Kambirí, una nena africana acabada de néixer, és rescatada d’una patera a l’illa italiana de Lampedusa, juntament amb la seva mare morta i una setantena de migrants. Un metge decideix acollir-la i tot el poble l’ajuda a criar-la mentre intenten localitzar el pare de la nena.

L'autor

Lluís Prats (Terrassa, 1966) és un escriptor català polifacètic. Ha escrit assaig, llibres d'art, novel·la històrica, i més d'una dotzena de novel·les infantils i juvenils publicades a diferents països i guardonades amb diversos premis. La seva novel·la més premiada és Hachiko, el gos que esperava, amb el que va rebre el 52è premi Josep M. Folch i Torres l'any 2014 i el Premi Strega Ragazzi +6 a la Fira del Llibre de Bolonya al 2018. El 2019 va rebre el Premi Cifré de Colonya per Com caçar un alienígena i, recentment, el Premi Ramon Muntaner per Kambirí


La seva obra ha estat traduïda al portuguès, vietnamita, rus, japonès, italià, coreà, polonès, grec i xinès. Actualment treballa tant com a escriptor i com a professor.