viernes, 23 de octubre de 2020

Prop de les bombres, d'Emili Bayo


Prop de les bombes

Emili Bayo

Editorial: Cruïlla


Un grup de nois i noies viuran la por, el fred i la fam dels últims deis de la Guerra Civil. Empaitats per l'avanç de les tropes franquistes i acompanyats per una cuidadora i el conductor d'un motocarro desmanegat, inicien una fugida cap al nord. Senten el soroll de les bombes darrere. Però encara és pitjor el que els espera davant.

L'autor

Emili Bayo Juan va néixer a Lleida. Des de ben petit va demostrar una gran afició a la lectura i l’escriptura. Va estudiar Filologia al refundat Estudi General de Lleida, on va participar en la formació de grups literaris i la confecció de revistes. Després de viure un any a Barcelona redactant una tesi de llicenciatura i de començar a treballar en la docència en un centre concertat, va fruir d’una beca d’investigació en la Universitat de Lleida i es va doctorar l’any 1990 amb la tesi La poesía española en sus antologías (1939-1980). 

Des de llavors ha treballat a l’ensenyament secundari. També va codirigir durant dos anys les pàgines d’informació literària del diari Segre i ha publicat una gran quantitat d’articles d’opinió, crítica literària i comentari esportiu en diaris i revistes. Des de 1997, ha conreat una llarga carrera com a escriptor de novel·les i contes.