viernes, 11 de mayo de 2018

Laia Aguilar, guanyadora del Premi Menjallibres 2017-2018

"Wolfgang (extraordinari)" ha estat la lectura més votada per l'alumnat de 1r i 2n ESO que ha participat en el Menjallibres.

L'Auditori Eduard Toldrà ha acollit l'acte de cloenda del Premi, en el que s'ha donat a conèixer el títol i l'autora guanyadora, i on han assistit les tres autores finalistes: Maria Solar, amb “L'expedició del doctor Balmis”; Laia Aguilar, amb “Wolfgang (Extraordinari)”; i M. Carme Roca, amb “Selfies al cementiri”.

Totes tres han visitat Vilanova i la Geltrú durant el curs per fer un intercanvi d'expressions amb els alumnes participants. Durant el mes d'abril els estudiants participants han votat la lectura que més els ha agradat.

La trobada amb les tres autores ha servit també per lliurar els premis als participants al concurs de booktràilers. S'hi han presentat 14 vídeos realitzats per un total de 29 alumnes, que han rebut premis dels col·laboradors: Filmin, Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril i Rodalies Renfe, i Spring Projeccions, responsables de la programació de cinema del Círcol Catòlic.

Així, Clara Yiní López i Paula Vázquez, de l'escola El Cim, s'han endut el premi al booktràiler més creatiu; Bruno Rivera i Joan Requero, de l'institut Dolors Mallafrè, el premi al millor guió; i Cristina Mula i Lucía Martínez, de l'institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas, el millor booktràiler. També s'ha lliurat un premi especial per a aquest institut per haver fet el millor vídeo.

L'acte, “una festa”, segons les emocionades autores, ha acabat amb la signatura de llibres per part de les aclamades Maria Solar, Laia Aguilar i M. Carme Roca.

La primera edició del Premi Menjallibres s'ha valorat molt positivament, ja que ha estat una iniciativa molt ben rebuda per part dels centres educatius i del seu alumnat: no només hi participen tots els centres d'educació secundària de Vilanova i la Geltrú, sinó que també s'han omplert totes les places que s'oferien, amb 325 alumnes lectors en total.

Podeu veure un àlbum de fotografies de la jornada aquí.