miércoles, 5 de octubre de 2022

Es posa en marxa la 6a edició del Premi Menjallibres

El Premi Menjallibres de Foment a Lectura per a Joves s’adreça a tots els estudiants de 1r a 4t d’ESO de Vilanova i la Geltrú 

Per sisè curs consecutiu es desenvoluparà aquesta acció de promoció lectora organitzada per la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals, i el Servei d’Educació de l’IMET. 

L’alumnat dels centres de secundària de la ciutat, que participa de forma voluntària en el projecte, llegirà les obres finalistes seleccionades, tindrà l’oportunitat de conèixer i parlar amb els seus autors i seran els encarregats d’escollir, a través dels seus vots, l’obra guanyadora. 

Les lectures finalistes de l’edició del curs 2022/2023 són les següents: 

  • 1r i 2n d’ESO 
Ànima negra, d'Elisenda Roca. Més info, aquí.
Aventures d'un flautista anomenat Tristràs, d'Iban Barrenetxea. Més info, aquí.
Vint-i-set dinosaures, de Teresa Muñoz. Més info, aquí.

  • 3r i 4t d’ESO 
Archie, el noi que parlava amb elefants, de Lluís Prats. Més info, aquí.
Diferente, d'Eloy Moreno. Més info, aquí.
L’assassina de Venècia, de Pol Castellanos. Més info, aquí. 

Aquestes obres han estat seleccionades pels Grups Promotors, formats per dos representants del professorat i dos representants de l’alumnat de centres de secundària, una representant de les llibreries locals, una representant de les biblioteques municipals i una autora local vinculada a aquest gènere. 

Per seleccionar les obres finalistes el grup promotor tracta de conjugar llibres de temàtica diversa, que puguin cobrir les expectatives dels lectors i oferir una representació equilibrada del més interessant i representatiu de la narrativa actual. 

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d’Educació de l’IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques, XBMVNG) però no seria possible sense l’aposta ferma de tots els centres d’educació secundària obligatòria públics i concertats que tenen un paper rellevant en la posada en marxa i desplegament del premi. 

Paral·lelament al desenvolupament del Premi lector es farà un Concurs de Booktràilers en el qual podran prendre part tots els estudiants que hi participen. Per aquest concurs es compta amb la suport del Museu del Ferrocarril de Catalunya i Rodalies RENFE i de l’Scaparium Room Scape, que fan possibles els premis que reben els estudiants guanyadors. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario