viernes, 22 de julio de 2022

Archie, el noi que parlava amb elefants


Autor: Lluís Prats

Editorial: Columna

Kenya, 1947. Una elefanta neix en un poblat a tocar de la plantació de te de la família Cunningham. La infantesa del petit Archibald quedarà marcada per aquest esdeveniment extraordinari. El vincle que s’estableix entre tots dos durarà seixanta anys, i res, ni els canvis de continent ni les moltes voltes que dona la vida, aconseguirà desfer aquella amistat entre un nen i una elefanta, entre l’home i la natura. Malgrat abandonar l’Àfrica només amb onze anys, l’Archibald Cunningham sempre somiarà tornar-hi i retrobar aquella amistat, però només quan arribi als seixanta-sis anys, després de jubilar-se, aconseguirà acomplir el seu desig: tornar a veure elefants en llibertat.

L'autor

Lluís Prats va néixer a Terrassa el 1966. Va estudiar Art i Arqueologia a la UAB i a la Universitat de Girona. Ha treballat molts anys com a professor de secundària i batxillerat, com a editor de llibres d’art i ha dirigit una productora de cinema a Los Angeles. Ha publicat més d’una vintena de llibres, des de novel·la juvenil fins a assaig històric. 


El 2018 va ser guardonat amb el prestigiós premi Strega Ragazzi per Hachiko, el gos que esperava, que havia guanyat el premi Josep M. Folch i Torres el 2014 i ha estat traduït a catorze idiomes. El 2019 va guanyar el premi Ramon Muntaner per la seva novel·la Kambirí, el premi Guillem Cifre de Colonya per Corporació d’alienígenes, S.A. i va obtenir per segon cop el Folch i Torres per Estimat monstre. El 2020 va obtenir el Premi Carlemany per Archie, el noi que parlava amb elefants, ja traduït a 3 idiomes. Actualment, a més d'escriure, segueix treballant com a professor d'ESO i de Batxillerat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario