lunes, 30 de noviembre de 2020

Es posa en marxa la 4a edició del Premi Menjallibres


El Premi Menjallibres, de foment a la lectura entre joves de 1r i 2n d’ESO de Vilanova i la Geltrú, inicia aquesta nova edició amb la novetat d’afegir una nova línia que s’adreça als alumnes de 3r i 4t d’ESO.


L’alumnat, que participa de forma voluntària en el projecte, llegirà les obres finalistes seleccionades, tindrà l’oportunitat de conèixer i parlar amb els seus autors i autores, i seran els encarregats d’escollir, a través dels seus vots, l’obra guanyadora.

Enguany, tot i les complicades circumstàncies, s’ha mantingut la voluntat de proposar una línia específica adreçada als alumnes de 3r i 4t d’ESO de Vilanova i la Geltrú. Això suposa un important esforç, tant pressupostari com organitzatiu, doncs suposa duplicar les lectures i les trobades en les que prendran part els participants. 

Les lectures finalistes de l’edició del curs 2020/2021 són les següents: 

1r i 2n d’ESO
Kambirí, de Lluís Prats Martínez.
Ella, de Núria Pradas Andreu.
Hores salvatges, de Jordi Sierra i Fabra.


3r i 4t d’ESO
Tot plegat semblava una broma, d'Anna Vilar.
El efecto Frankestein, d'Elia Barceló.
Prop de les bombes, d'Emili Bayo.

Aquestes obres han estat seleccionades pels Grups Promotors, formats per dos representants del professorat i dos representants de l’alumnat de centres de secundària, una representant de les llibreries locals, una representant de les biblioteques municipals i una autora local vinculada a aquest gènere. 

Per seleccionar les obres finalistes, el grup promotor tracta de conjugar llibres de temàtica diversa, que puguin cobrir les expectatives dels lectors i oferir una representació equilibrada del més interessant i representatiu de la narrativa actual.

Paral·lelament al desenvolupament del Premi lector es farà un Concurs de Booktràilers en el qual podran prendre part tots els estudiants que hi participen. Per aquest Concurs es compta amb la participació del Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril de Catalunya i Rodalies RENFE, el cinema del Círcol Catòlic i la plataforma Filmin que fan possibles els premis que reben els estudiants guanyadors.

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d’Educació de l’IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques, XBMVNG) però no seria possible sense l’aposta ferma de tots els centres d’educació secundària obligatòria públics i concertats que tenen un paper rellevant en la posada en marxa i desplegament del premi. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario