viernes, 15 de febrero de 2019

Care Santos va protagonitzar la segona trobada del premi Menjallibres 2019


Els alumnes de 1r i 2n d'ESO varen omplir l'Auditori Eduard Toldrà de VNG per comentar amb Care Santos el seu llibre '50 coses sobre mi', finalista del Premi Menjallibres 2019.

Care Santos, coneguda escriptora nascuda a Mataró, es va trobar aquest dimecres amb més de 350 alumnes i lectors de secundària dels centres públics i concertats de la ciutat que participen voluntàriament en el Premi Menjallibres.

 '50 coses sobre mi', publicat el 2018 per l'editorial Edebé, és el títol amb el què Care Santos opta al premi. Es tracta d'una història on, al llarg de cinquanta entrades de youtube, l'Albert, un noi de 16 anys, ens va revelant la seva realitat i la de tota una generació.

Santos, nascuda el 1970, va començar a escriure amb 8 anys, als 14 va guanyar el seu primer concurs literari i als 25 va publicar el seu primer llibre. Des de llavors ha escrit nombrosos llibres i la seva obra ha estat traduïda a més de 23 idiomes. Entre els seus títols destaquen La mort de Venus (finalista del Premio Primavera de Novela 2007), Habitacions tancades (Planeta, 2011), que va ser adaptada a minisèrie de televisió el 2014; Desig de xocolata (Premi Ramon Llull 2014) i Media vida (Premio Nadal 2017).

Aquest és un dels tres títols seleccionats com a finalista del Premi Menjallibres 2019. La relació es completa amb 'Invisible', d'Eloy Moreno, i ‘Desconeguts', de David Lozano, que visitarà Vilanova i la Geltrú el mes de març. A l'abril es faran les votacions i al maig el lliurament del Premi que tindrà lloc a l'Auditori Eduard Toldrà.

Èxit rotund de participació
La iniciativa, tal com va passar en la primera edició de l'any passat, ha estat molt ben rebuda per part dels centres educatius i del seu alumnat, superant totes les expectatives, perquè a més de participar-hi tots els centres d'educació secundària de Vilanova i la Geltrú la demanda ha superat les places disponibles.


Amb aquestes trobades s'ofereix a l'alumnat la possibilitat d'interactuar amb els autors de manera directa, fent arribar els seus dubtes, les seves inquietuds i curiositats i poder gaudir d'un complement ideal a les lectures que realitzen.

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques, amb la voluntat de fomentar la lectura i els hàbits lectors d'aquest alumnat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario