lunes, 15 de octubre de 2018

Llibre finalista 2018-19: 50 coses sobre mi


50 cosas sobre mí

Care Santos

Editorial: EDEBÉ



Al llarg de 50 entrades de youtube, l'Albert, un noi de 16 anys, ens va revelant la seva realitat i la de tota una generació.

Fa poc temps vaig salvar la vida a un paio. Dit així, ja sé que sona una mica fort. Però és la veritat. De vegades la veritat és forta. Segur que us esteu preguntant què va passar, què vaig fer. Potser m'imagineu com un heroi. Algú que va pel món salvant vides o salvant mons. Que duu una capa i una "S" llampant a la samarreta. No us ratlleu. Sóc un paio com tots, però una mica més estrany. Em penso que si no fos estrany, les coses haurien estat diferents. D'aquella matinada gairebé no tinc records clars. Tot va ser cosa de tres o quatre segons. Gairebé no vaig tenir temps ni de pensar, però sí de formular-me una pregunta horrorosa: "I si no faig res?"

L'autora


Care Santos és una escriptora catalana que escriu tant en castellà com en català. Va néixer a Mataró (Barcelona) al 1970. Va començar a escriure amb 8 anys, als 14 va guanyar el seu primer concurs literari i als 25 va publicar el seu primer llibre, una col·lecció de contes. Des de llavors, ha publicat dotze novel·les, sis llibres de contes, dos llibres de poesia i un gran nombre de novel·les per a joves i infants. La seva obra ha estat traduïda a 23 idiomes, incloent l'anglès, l'alemany, l'italià, el francès, el romanès, el polonès,el suec, el noruec, l'holandès, el coreà, el persa i el xinès.

Entre els seus títols destaquen La mort de Venus (finalista del Premi Primavera de Novel·la 2007), Habitacions tancades (Planeta, 2011), que va ser adaptada a mini-serie de televisió i estrenada a TVE el 2014; Desig de xocolata (Premi Ramon Llull 2014) i Mitja vida (Premi Nadal 2017). És col·laboradora habitual de El Periódico de Catalunya i de Mujer Hoy, i imparteix tallers literaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario