lunes, 15 de octubre de 2018

Llibre finalista 2018-19: 50 coses sobre mi


50 cosas sobre mí

Care Santos

Editorial: EDEBÉAl llarg de 50 entrades de youtube, l'Albert, un noi de 16 anys, ens va revelant la seva realitat i la de tota una generació.

Fa poc temps vaig salvar la vida a un paio. Dit així, ja sé que sona una mica fort. Però és la veritat. De vegades la veritat és forta. Segur que us esteu preguntant què va passar, què vaig fer. Potser m'imagineu com un heroi. Algú que va pel món salvant vides o salvant mons. Que duu una capa i una "S" llampant a la samarreta. No us ratlleu. Sóc un paio com tots, però una mica més estrany. Em penso que si no fos estrany, les coses haurien estat diferents. D'aquella matinada gairebé no tinc records clars. Tot va ser cosa de tres o quatre segons. Gairebé no vaig tenir temps ni de pensar, però sí de formular-me una pregunta horrorosa: "I si no faig res?"

L'autora

Care Santos. Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona, encara que, des de jove, va entrar de ple en el món del periodisme. Ha treballat per a les revistes Tiempo, Quimera, Historia y Vida y per als diaris El Observador i Diari de Barcelona, així com per als suplements culturals de l'ABC i La Razón. Va publicar la seva primera obra als 25 anys, "Cuentos cítricos" i, a l'any següent, va obtenir el Premi Alcalá de Henares de Narrativa amb "Intemperie". Al 1999 va guanyar l'Ateneo Joven de Sevilla amb "Trigal" con cuervos".

Entre els seu títols destaquen "La muerte de Venus", "Deseo de cholocate" (Premi Ramon Llull 2014) i "Media Vida (Premi Nadal 2017). Actualment, imparteix tallers literaris i exerceix com a crítica literària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario