jueves, 12 de septiembre de 2024

La lloba grisa: la història de Demèter, de Maite Carranza


Autora: Maite Carranza

Editorial: Edebé

L'inici de La Guerra de les Bruixes. Des de temps immemorials els clans de les bruixes Omar han viscut ocultant-se de les sanguinàries bruixes Odish. La Demèter, la nena d'oracle d'Amorgós, ignora l'abast dels poders que té fins que la seva màgia atreu la mirada de l'Odish Ate. Tot d'una, l'odi contra les bruixes i les dones, sempre latent, s'encén en la petita illa grega i li destrueix la infància. I malgrat Ate, les supersticions i el seu clan, la jove Demèter es nega a acatar el dictat del terror. La seva temeritat alimenta la llegenda de la lloba grisa, una esperança per a les bruixes rebels. 

Traïcions, enganys, amistat i amor, en aquesta primera novel·la ambientada en el fascinant univers de La Guerra de les Bruixes i protagonitzada per les Omar, descendents de la mare O, les profecies de la qual anuncien l'arribada de l'elegida, una lloba que lluitarà contra les temibles Odish i les vencerà.

L'autora

Maite Carranza Gil-Dolz del Castellar va nèixer a Barcelona, el 25 de febrer de 1958. És una escriptora i guionista catalana. Llicenciada en Antropologia per la Facultat de Geografia i Història va ser professora de llengua i literatura fins a mitjans anys noranta. I des d’aleshores és una escriptora amb una llarga trajectòria, coneguda pels seus més de seixanta títols de novel·les juvenils. 


Les seves obres més conegudes són La guerra de les bruixes, que s'ha traduït a vint-i-cinc llengües, i Paraules emmetzinades, que s'ha traduït a quinze llengües i és el volum més premiat de l'autora. El 2010 va obtenir el Premi Nacional de literatura infantil i juvenil de les Lletres Espanyoles amb Paraules emmetzinades, una denúncia dels abusos sexuals infantils i les seves devastadores conseqüències. El 2016 va rebre el Premi El Vaixell de Vapor de l'Editorial Cruïlla. El desembre del 2018 va ser guardonada amb el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil. Carranza, compagina la literatura amb el guió televisiu, fa xerrades i conferències i està compromesa amb la defensa dels drets dels autors.