lunes, 18 de septiembre de 2023

Un far a la fi del món


Autor: Gerard Guix Badosa

Editorial: Elastic Català

Diuen que l’adolescència és l’edat dels descobriments i de l’angoixa. En Max ho sap bé això. Amb catorze anys acaba de veure com la seva vida fa un gir inesperat: al seu pare li han encarregat la reforma d’un far en un illa remota i durant uns mesos tota la família s’instal·larà allà.

Just ara que en Max començava a tenir amics a l'institut —tot i que una part de la classe s'havia encarregat de fer-li conèixer una paraula que el tortura, body shaming—, just ara que havia començat una relació especial amb una noia —tot i que encara no li havien posat nom al què sentien l'un per l'altra—, just ara ho ha de deixar tot i començar una nova vida que ningú li ha consultat si volia. 

Però en Max encara no sap que l'adolescència també és l'edat del primer amor, el més intens, el que marca per sempre més. I que, quan és necessari, l'amor mou muntanyes, travessa continents, oceans si cal, i troba a qui cal trobar. 

L'autor

Gerard Guix (Vic, 1975) és escriptor, dramaturg i professor de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. 


Ha publicat les novel·les La deriva dels continents (Angle Editorial, 2005/laButxaca 2013), Dia de caça (Columna, 2007) i Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me (Columna, 2011), guanyadora del XXI Premi Pin i Soler de novel·la i El cementiri (Columna, 2013) i La meva temporada a l'infern (Fanbooks, 2020). També és autor de la trilogia crossover de gènere fantàstic El prodigi, L'enginy i El talent (Estrella Polar, 2011/2012). L'any 2023 publica la novel·la juvenil Un far a la fi del món (Elastic Books) guanyadora del Premi Joaquim Ruyra. Algunes de les seves novel·les s’han traduït al castellà i al francès.

 

Ha estrenat professionalment una desena d’obres de teatre, entre elles Gènesi 3.0 (Premi Fundació Romea 2006) i Ricard de 3r (nominada als Premis de la Crítica, amb temporada a la Sala Beckett, a l’Off de La Villarroel i a la Sala Flyhard durant el 2015 i poste-rior gira per Catalunya i València). Les seves obres U, Due, Três i Arca (trilingües) van fer gira per Catalunya, Itàlia, Portugal i França. Dirrrty Boys, la seva nova obra de teatre, va obrir la temporada 22/23 al Teatre Akadèmia de Barcelona amb gran èxit de públic i crítica.  Darrerament ha estat nominada als VI Premis Teatre Barcelona i es podrà veure la propera primavera a l’Off de La Villarroel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario