viernes, 11 de febrero de 2022

S’inicien les trobades del Premi Menjallibres 2022 amb la participació dels autors Muriel Villanueva i Davide Morosinotto

L'alumnat de secundària de Vilanova i la Geltrú ha assistit a l’Auditori Eduard Toldrà a les primeres trobades del curs 2021-2022 del Premi Menjallibres.

L’escriptora Muriel Villanueva i la seva obra ‘Digueu-me Ju’ (La Galera) varen ser els protagonistes de la primera sessió. La trobada va tenir lloc aquest dilluns a l’Auditori Eduard Toldrà en dos sessions, i en ella varen prendre part els més de 280 alumnes i lectors de 3r i 4t d'ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen voluntàriament en el Premi Menjallibres.


Dimarts 8 de febrer va ser el torn de Davide Morosinotto, autor italià i primer estranger a prendre part al Premi Menjallibres, i la seva novel·la ‘El famosíssim catàleg de Walker & Dawn’ (Viena Edicions). La trobada es va celebrar igualment a l’Auditori Eduard Toldrà, també en dos sessions, i en aquest cas varen prendre part els 325 alumnes de 1r i 2n d'ESO que participen al Premi.


L’organització del Premi (la regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals, i l’Institut Municipal d’Educació i Treball) valora molt positivament la resposta que hi ha hagut per part d’alumnat i centres educatius tenint en compte el complicat context en el que ens trobem, doncs s’han recuperat les xifres de participació prèvies a la COVID19. En aquest sentit destacar els esforços organitzatius per tal de garantir totes les mesures necessàries tant a efectes d’higiene com de seguretat en el context de la pandèmia.


Les trobades de les altres lectures finalistes d’aquesta edició del Premi són les següents:


1r i 2n d’ESO

  • El cercle escarlata (Edebé) de César Mallorquí, el 8 de març.
  • La marca del lleó (Fanbooks) de Núria Pradas i Glòria Sabaté, el 8 d’abril.

3r i 4t d’ESO

  • Sense codi de barres (Fanbooks) de Ruth Tormo, el 9 de març.
  • Nascuts per ser breus (Lluna Roja / La Galera), de Toni Mata, el 6 d’abril.


El projecte 'Premi Menjallibres', que aquest curs arriba a la cinquena edició, va ser guardonat l’any 2019 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el premi Teresa Rovira a la millor innovació a les biblioteques públiques. Aquest reconeixement distingeix la tasca que realitzen les biblioteques públiques com a agents culturals en la dinamització i promoció de la lectura i la cultura. En aquest sentit, el Premi Menjallibres té per objectiu fomentar la lectura entre l'alumnat d'ESO, que participen voluntàriament en el projecte a través dels centres educatius de la ciutat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario