miércoles, 21 de febrero de 2018

Segona trobada d'autors Premi Menjallibres

'Wolfgang (extraordinari)', de Laia Aguilar, protagonista de la 2a trobada d'autors del Premi Menjallibres

La trobada es va fer a l'AuditoriLa trobada es va fer a l'Auditori



El cicle de trobades amb les autores finalistes del Premi Menjallibres continua amb la segona trobada amb els alumnes participants al Premi








Laia Aguilar, escriptora i guionista catalana, es va trobar aquest dimarts a l'Auditori Eduard Toldrà amb més de 300 alumnes i lectors de 1r i 2n d'ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen, voluntàriament, al Premi Menjallibres 2018.

"Wolfgang (Extraordinari)", llibre guardonat amb el VI Premi Carlemany per al Foment a la lectura convocat pel Govern d'Andorra, és el títol amb el que Laia Aguilar opta al premi.
La novel·la se centra en un nen d'onze anys, el Wolfgang, que viu traumàticament la mort de la seva mare i el posterior període de dol que es veurà intensificat per la descoberta de tenir un pare a qui no havia vist mai. A partir d'aquí es produeixen un seguit d'esdeveniments que captiven el lector, com es va poder veure amb la participació dels estudiants en la sessió de dimarts.

Aquest és un dels tres títols seleccionats com a finalista del Premi Menjallibres, juntament amb "Selfies al cementiri", de Maria Carme Roca, que visitarà Vilanova el mes de març; i "L'expedició del doctor Balmis", de Maria Solar, que va venir el mes de gener.
A l'abril es faran les votacions, i al maig es farà el lliurament del Premi a l'Auditori Eduard Toldrà.

Èxit rotund de participació
La iniciativa ha estat molt ben rebuda per part dels centres educatius i del seu alumnat, acomplint totes les expectatives, doncs no només hi participen tots els centres d'educació secundària de Vilanova i la Geltrú, sinó que també s'han omplert totes les places que s'oferien.

Amb aquestes trobades amb les autores s'ofereix als alumnes la possibilitat d'interactuar amb elles de manera directa, fer-los arribar els seus dubtes, les seves inquietuds, comentar curiositats i poder gaudir d'un complement ideal a les lectures que realitzen.

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques) amb la voluntat de fomentar la lectura i els hàbits lectors d'aquest alumnat. Al llarg del curs escolar, l'alumnat llegirà els tres llibres finalistes, assistirà a les trobades amb les escriptores, valorarà cadascuna de les lectures i, finalment, votarà el llibre que més li ha agradat.

Més informació: Premi Menjallibres

No hay comentarios:

Publicar un comentario