Què és


Amb l’objectiu de promoure la lectura i els hàbits lectors entre els estudiants dels centres de secundària públics i concertats de Vilanova i la Geltrú, el Servei d’Educació de l’IMET i la Regidoria de Cultura ( a través de la Xarxa Municipal de Biblioteques - XBMVNG) porten a terme el projecte Premi Menjallibres.

En què consisteix? 

Amb l’organització d’aquest premi es pretén apropar el món de la lectura d’una manera lúdica i participativa: compartint les lectures proposades, la valoració de les mateixes i les sessions presencials que s’organitzin al llarg del curs.

Es tracta d’una acció de dinamització lectora voluntària que implicarà la lectura de tres llibres, la posada en comú amb els autors, mitjançant trobades amb els mateixos, i la valoració de les tres obres per tal de triar una de guanyadora: la més votada.

Aquesta acció s’inclou en la voluntat d’implementar un Pla d’Animació de la Lectura (PAL) per a joves de secundària (entre els 12 i 16 anys) que doni continuïtat al pla ja existent per a primària i que treballi l’animació de la lectura fora de les lectures obligatòries basant-nos en la lliure elecció de la lectura per part dels joves.

Paral·lelament al desenvolupament del Premi lector es farà un Concurs de Booktrailers en el qual podran prendre part tots els estudiants que participen al Premi.

Objectius 

- Fomentar la lectura i els hàbits lectors entre l’alumnat d’ESO, tant de centres públics com concertats.
- Desenvolupar habilitats lectores en la població juvenil.
- Promocionar hàbits d’assistència a actes culturals relacionats amb els llibres i la lectura: trobades amb autors, presentacions de llibres...
- Promoure l’ús de les noves tecnologies en relació a la promoció de la lectura i la difusió cultural.
- Implementar un Pla d’Animació de la Lectura per a joves d’ESO (entre els 12 i 16 anys) que doni continuïtat al pla ja existent per a primària i que treballi l’animació de la lectura fora de les lectures obligatòries, basant-nos en la lliure elecció de la lectura per part dels joves.

I a qui s’adreça? 

A alumnat d’ESO dels centres d’educació secundària públics i concertats.