miércoles, 26 de febrero de 2020

Laia Aguilar serà la protagonista de la segona trobada del Premi Menjallibres 2020


La recent guardonada del Premi Josep Pla per la novel·la ’Pluja d’estels’, comentarà amb l'alumnat de 1r i 2n d’ESO de Vilanova i la Geltrú la seva novel·la juvenil ’Juno’.

Laia Aguilar, guanyadora de la primera edició del Premi Menjallibres amb Wolfgang (Extraordinari), protagonitzarà la segona trobada d’aquest premi amb l’obra ’Juno’ (Fanbooks). La trobada tindrà lloc dijous 27 de febrer entre les 10 i les 13 hores a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú. En ella prendran part els més de 300 alumnes i lectors de 1r i 2n d'ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen voluntàriament en el Premi Menjallibres.

Nascuda a Barcelona el 1976, Laia Aguilar va estudiar la carrera de Comunicació Audiovisual a la Universitat Ramon Llull. Els llibres que ha escrit són els següents: ’Les bruixes de Viladrau’, ’Pare de família busca…’, ’Wolfgang Extraordinari’, ’Juno’ i ’Wolfgang, el secret del pare’. La novel.la ’Wolfgang extraordinari’ va guanyar el Premi Carlemany 2017, el Premi Menjallibres 2018 i l’Atrapallibres 2019. ’Juno’ és una de les finalistes del Premi Menjallibres i del premi Protagonista Jove. El gener del 2020 ha estat guardonada amb el Premi Josep Pla per la novel·la ’Pluja d’estels’.

Tanmateix, també ha treballat a algunes sèries com ara: Madres (actualment a Tele5), Merlí, El Príncipe, Infidels, El Cor de la Ciutat i Olor de Colònia, entre d’altres.

’Juno’ és un dels tres títols seleccionats com a finalista del Premi Menjallibres 2020. La relació es completa amb ’Rut sense hac’ (Columna), de Muriel Villanueva, que va realitzar la trobada al gener, i ‘Tú, sucia rata’ (Edebé), de Fernando Lalana, que visitarà Vilanova i la Geltrú el mes de març. A l’abril seran les votacions i al maig el lliurament del Premi que tindrà lloc a l’Auditori Eduard Toldrà.

La història de ’Juno’ gira al voltant d'una jove rebel a la recerca d'una segona oportunitat. La Juno, en un centre d’acollida des que era petita i etiquetada per tothom com un cas perdut, veurà com canvia la seva vida quan la psicòloga li ofereix anar a un institut en un barri benestant de la ciutat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario