jueves, 24 de enero de 2019

S'inaugura el cicle de trobades amb els escriptors finalistes del Premi Menjallibres 2019


Eloy Moreno, escriptor castellonenc, es va trobar dimecres 16 de gener amb més de 300 alumnes i lectors de 1r i 2n d'ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen voluntàriament en el Premi Menjallibres.

‘Invisible', publicat el 2018 per l'editorial Nube de Tinta, és el títol amb el que Eloy Moreno opta al premi. Es tracta d'una emotiva, commovedora i diferent història que narra, a través dels ulls d'un nen, una història que ens podria passar a qualsevol de nosaltres: "a vegades, quan més ganes tenia de ser invisible, era quan més gent em veia, i en canvi, quan desitjava que tots em veiessin, era quan al meu cos li donava per desaparèixer".

Aquest és un dels tres títols seleccionats com a finalista del Premi Menjallibres 2019. La relació es completa amb '50 coses sobre mi', de Care Santos, i ‘Desconeguts', de David Lozano, que visitaran Vilanova i la Geltrú els mesos de febrer i març respectivament. A l'abril es faran les votacions, i al maig el lliurament del Premi a l'Auditori Eduard Toldrà.

Èxit rotund de participació 
La iniciativa, tal i com va passar amb la primera edició l'any passat, ha estat molt ben rebuda per part dels centres educatius i del seu alumnat, superant totes les expectatives. No només hi participen tots els centres d'educació secundària de Vilanova i la Geltrú, sinó que també s'han inscrit al projecte més alumnes que les places que s'oferien.

Amb aquestes trobades s'ofereix a l'alumnat la possibilitat d'interactuar amb els autors de manera directa, fent arribar els seus dubtes, les seves inquietuds i curiositats, i gaudint d'un complement ideal a les lectures que realitzen.

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques), amb la voluntat de fomentar la lectura i els hàbits lectors d'aquest alumnat. Al llarg del curs escolar, els i les joves llegiran els tres llibres finalistes, assistiran a les trobades amb els escriptors i escriptores, valoraran cadascuna de les lectures i, finalment, votaran el llibre que més els hagi agradat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario