martes, 31 de octubre de 2017

Es convoca la primera edició del Premi MenjallibresA l'acte de presentació hi van participar, a més dels regidors, dues autores i l'autor de la imatge   A l'acte de presentació hi van participar, a més dels regidors, dues autores i l'autor de la imatge
Es tracta d'una iniciativa per promoure la lectura entre els i les joves de Vilanova i la GeltrúLa biblioteca Armand Cardona ha estat l'escenari de la presentació de la primera edició del Premi Menjallibres de promoció lectora per a joves lectors de Vilanova i la Geltrú.
El jurat del premi el formaran els estudiants de 1r i 2n d'ESO dels centres de secundària de la ciutat que, de forma voluntària, llegiran, deliberaran i votaran el llibre guanyador d'entre els tres finalistes triats.

Amb la voluntat de fer extensiu el Pla d'Animació a la Lectura (ja consolidat a educació infantil i primària) als centres de secundària, el Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques, XBMVNG) convoquen el Premi Menjallibres 2017-2018.

En l'acte de presentació del Premi, la regidora de Cultura Teresa Llorens ha dit que "els objectius d'aquesta iniciativa són fomentar la lectura i els hàbits lectors de l'alumnat de 1r i 2n d'ESO; promocionar hàbits d'assistència a actes culturals relacionats amb els llibres i la lectura, com trobades amb autors o presentacions de llibres; i incentivar l'ús de les noves tecnologies en relació a la promoció de la lectura i la difusió cultural".

De la seva banda, el regidor d'Educació, Joan Martorell, ha explicat que "aquest Premi sorgeix de la reflexió d'una realitat: l'índex de lectura en els adolescents va baixant amb els anys, i volem anar recuperant aquest terreny, posant la lectura com un element lúdic i en positiu".
La dinàmica de funcionament és senzilla: l'alumnat, de forma voluntària, ha de crear un comitè de lectura i ha de llegir els tres llibres que han estat seleccionats prèviament pel grup promotor, format per dos representants del professorat i dos representants de l'alumnat de centres de secundària, una representant de les llibreries locals, una representant de les biblioteques municipals i una autora local vinculada a aquest gènere.
Premi Menjallibres petitaLes tres obres que han estat seleccionades pel grup promotor són "Selfies al cementiri", de Maria Carme Roca (Barcanova); "Wolfgang (Extraordinari)", de Laia Aguilar (Columna); i "L'expedició del doctor Balmis", de María Solar (Bromera). Justament, Roca i Aguilar han assistit a l'acte de presentació, juntament amb l'il·lustrador i autor de la imatge del Premi, Sebastià Serra.

Al llarg del curs, l'alumnat llegirà els tres llibres, assistirà a les trobades amb els escriptors finalistes, valorarà individualment les tres lectures i, finalment, votarà el llibre que més li ha agradat.

Aquest és un pla que, tot i ser iniciativa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, no seria possible sense la col·laboració d'altres agents. D'una banda l'aposta ferma que fan els centres educatius de secundària atès que tenen un paper rellevant en la posada en marxa i desplegament del premi, motivant al seu alumnat, formalitzant inscripcions, preparant les trobades amb els autors i fent de dinamitzadors.
I d'una altra, la participació activa d'agents vinculats als llibres, com són els autors locals, les llibreteres o les editorials participants.

Paral·lelament al desenvolupament del premi lector es farà un concurs de booktrailers en el qual podran prendre part tots els estudiants que hi participen, exposant en un petit vídeo per a les xarxes socials els sentiments que els ha generat la lectura.

Més informació a Premi Menjallibres 2017/18 

No hay comentarios:

Publicar un comentario